Steven Gerrards 11-minut lange strejke havde givet kroatisk landsholdstrøje gæsterne

En anden Wayne Rooney dobbelte fyret England til en 3-1 sejr over Hviderusland, da Fabio Capello’s hold gjorde det fire sejre af fire på vej til Sydafrika 2010.

Steven Gerrards 11-minut lange strejke havde givet kroatisk landsholdstrøje gæsterne en perfekt start, før Capellos mænd blev bragt tilbage af Pavel Sitkos fortjente udligning.

Men Rooney fik to flotte skud i løbet af kampen, og England, 4-1 vindere i Kroatien i sidste måned, vil nyde deres vinterferie fra konkurrencedygtige internationale med den viden om, at de er fast i kommandoen for gruppe seks.

Rooney, der også slog netværket to gange i 5-1-sejren over Kasakhstan i lørdag, har nu scoret fem mål i sine sidste tre internationale udflugter, hvilket hjælper England til at bedst begynde en World Cup-kvalifikationskampagne.

Fra begyndelsen var Rooney i centrum for Englands bedste arbejde.

Efter at have klaget bittert, at han var blevet griezmann trøje forhindret, da han strakte sig for at nå Theo Walcots farlige tredje minuts kryds, klipte Manchester United fremad hurtigt bolden over en forsvarshoved, inden han sprang op til Gerrard for at åbne scoringen.

Indskæring fra venstre blev Liverpool midtbanespillerens skud placeret snarere end kørt, og det glatede glædeligt forbi Yury Zhaunous venstre hånd på vej til bunden af ​​nettet.

Det var netop starten, som begge Gerrard krævede, som havde indrømmet før kampen, at hans sted i Capello’s start XI var på linjen og England, men initiativet blev hurtigt overgivet.