fodboldsæt til drenge Siden 2016 har Premier League ført

fodboldsæt til drenge Siden 2016 har Premier League ført an i sportens taktiske revolution ved at samle spillets bedste trænere, som alle foreskriver en stil med struktureret fodbold, der anvender omhyggelige detaljer til hver aflevering og hvert træk.

Som tiden går, bliver skellet mellem dem, der kan træne, hvad de skal gøre på bolden med latterlig præcision, og dem, der ikke kan, stadig mere skarp. Det, der adskiller Nuno og Mourinho fra Jurgen Klopp og Pep Guardiola, forstås i stigende grad instinktivt af fans og eksperter, og derfor taler alle i disse dage om ‘at have en plan’.

Grunden til, at 2016 er udgangspunktet, er, at dette er året, hvor Klopps vision i Liverpool begyndte at samles, Guardiola kom til Manchester City – og Conte blæste Premier League væk i Chelsea.

Hastigheden af Chelseas genoplivning (efter Mourinho, ikke mindre, hvilket meget vel kan have været i Spurs’ tankegang) er et vidnesbyrd om Tottenhams nye managers forbløffende arbejdshastighed, lederskab og taktiske intelligens. Spillerne forventes at svede blod, for at give hver eneste ounce af sig selv til en masterplan, der bores og bores igen på træningsbanen.

Conte vil bruge hundredvis af timer på at arbejde på holdform, på og uden for bolden. Ligesom hans samtidige, der klarer sig i toppen af engelsk fodbold, vil han bogstaveligt talt trække spillere et par millimeter hen over banen og træne, hvor de skal stå, passere og bevæge sig, indtil holdet er perfekt koreograferet.

Det er sådan, han får så dramatiske forbedringer ud af holdene, og det er præcis, hvad denne løse, baggy Tottenham-mandskab har brug for efter flere års ufokuseret angrebssammenspil under Nuno og Mourinho.

Fra Dele Alli til Giovani Lo Celso, fra Eric Dier til Tanguy Ndombele, alle Spurs-spillere, der ser ud til at have brug for struktur i deres liv, vil få et almægtigt spark op i ryggen.

Kane har brug for fokus mere end de fleste, i Conte kunne Spurs måske bare have hyret den ene mand, der kan love deres talisman en titeludfordring og få troet på deres historie.

Bestemt, top fire er inden for rækkevidde, den eneste store anstødssten er Contes udfordring med at implementere sit system midt i sæsonen, og skulle det blive opnået, så tyder italienerens track record på, at han kun behøver en sommer for at gøre dem klar til toppen. Han er så god.

Det, der er særligt interessant ved Contes tilbagevenden til Premier League på nuværende tidspunkt, er, hvordan divisionen gradvist har udviklet sig mod selve hans filosofi. I de tidlige dage af Klopp/Guardiolas dominans var gegenpressing dagens buzzword, men begge managere har valgt en mindre rasende tilgang i de seneste år.

Faktisk er de to trænere nu meget tættere på den mand, der lige nu er øverst i bunken.

Thomas Tuchel, der ikke presser meget uden for den midterste tredjedel af banen, implementerer hele tiden et system med hyperpositionel struktur med fokus på kompression mellem linjerne og en jævn fordeling af kroppe (lodret og vandret) i stedet for at snappe ind i udfordringer højt oppe på banen.

Sådan spiller Conte også. I en 3-4-3- eller 3-5-2-formation har spillerne meget specialiserede roller (en treer, der spiller bold, en dybtliggende playmaker, fløjspillere omdannet til wing-backs), ved hjælp af omhyggeligt opbyggede afleveringsmønstre til at tegne modstand fremad barcelona fodboldtøj og derefter bryde med fart ind i rummet bagved, mest via de angribende wing-backs eller et skarpt og tempofyldt angrebspartnerskab.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*